Порошенко обговорив із послами G7 перспективу звільнення політв'язнів.

 

Президент України Петро Порошенко відбув у своєму офісі на Банковій зустріч із послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу.

 

Як повідомила прес-служба АП, співрозмовники обговорили результати канадської зустрічі лідерів країн G7 в контексті підтримки України.

 

 

"Голова держави відзначив, що українське питання є, безумовно, консолідуючим елементом у зовнішній політиці держав G7, а також наголосив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності та політики санкцій у зв'язку із триваючою російською агресією є дуже важливою", – переповіла прес-служба.

 

Президент особливу увагу надав питанню незаконно утримуваних українців та політичних в'язнів в Росії. Голова держави поінформував про зусилля, яких докладають з метою звільнення поневолених, та відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль у цьому напрямку.

 

На переговорах також ішлося про ухвалений нещодавно закон "Про Антикорупційний суд України" (відомо, що посли G7 стрималися в оцінках закону, бо прагнули розібратися з нормою про розгляд апеляцій у судах звичайної юрисдикції, – Z). Президент "підкреслив пріоритетну важливість запуску Вищого антикорупційного суду як ключового елемента новоствореної антикорупційної інфраструктури держави".

 

Під час зустрічі також ішлося про кроки України на шляху реформ, зокрема у контексті реформування сектора національної безпеки України.

 

Важливу увагу надали забезпеченню енергетичної безпеки України та ЄС.

 

Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна-ЄС та Україна-НАТО у Брюсселі у липні цього року.

 

15.06.2018