Суд оголосив ледь притомному Балуху ще два місяці арешту.

 

Роздольненський суд окупаційної адміністрації Криму продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українцеві Володимиру Балуху до 14 серпня.

 

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

 

Фото архівне

 

Рішення оголосила суддя Тетяна Пиркало. Дата наступного судового засідання у справі – 22 червня.

 

Під час судового засідання панові Володимирові Балуху стало зле. Приїхала "швидка допомога", лікарі намагалися стабілізувати стан політв'язня ін'єкцією, та його самопочуття не поліпшилося.

 

Перед цим, 15 червня, суд допитав колишню дружину Балуха Наталію. Вона пояснила суду, що їй відомо про неодноразові конфлікти Володимира Балуха з начальником ізолятора тимчасового тримання Роздольненського району Анатолієм Ткаченком. З її слів, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою.

 

Балух продовжує відмовляти собі в їжі – він оголосив голодування 19 березня 2018 року, пізніше через наполягання медиків ввів собі в раціон обмежений набір продуктів (кисіль із вівсянки, сухарі, чай).

 

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

 

Правозахисники наголошують, що Балух став жертвою репресій за проукраїнську позицію – його почали переслідувати після того, як він вивісив прапор України на подвір’ї свого будинку.

 

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити Володимира Балуха, а в найближчій перспективі наполягає на огляді політв'язня українськими або іноземними медиками.

 

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці у twitter.

 

"Чи є межа російському цинізму? Політв'язень Володимир Балух в критичному стані. Час пішов на дні. В цей час окупант незаконно продовжує його арешт", – обурилась Беца.

 

15.06.2018