ЗНО з української мови не склало 14% вступників.

 

Експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти визначила порогові бали "склав/не склав" для тестів ЗНО з семи предметів – української мови і літератури, математики, біології, а також іноземних мов – англійської, німецької, французької та іспанської.

 

Згідно з підсумком засідання, поріг подолали: з української мови і літератури – 86% вступників із загальної кількості осіб, які брали участь у тестуванні з предмету; з математики – 81%; з біології – 92%; з англійської мови – 87%; з німецької – 82%; з французької – 86%; з іспанської – 88%, повідомила прес-служба МОН.

 

українська мова і література – 23 тестові бали;

 

математика –10 тестових балів;

 

біологія – 22 тестові бали;

 

англійська, німецька, французька та іспанська мови – 19 тестових балів.

 

У п'ятницю результати зовнішнього незалежного оцінювання з цих предметів були розміщені на інформаційних сторінках учасників.

 

Як тлумачать на офіційному сайті УЦОЯО, таблиці переведення тестових балів у рейтинґову оцінку (за шкалою 100−200 балів) і таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень (за шкалою 1–12 балів) опубліковано у розділі "Предмети ЗНО".

 

"У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату учасник зовнішнього незалежного оцінювання може подати апеляційну заяву у письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти. Апеляційні заяви щодо результатів ЗНО можна подавати протягом 5 календарних днів від дня офіційного оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмета, враховуючи день оголошення (результати з математики, української мови і літератури, іноземних мов і біології оголошено 15 червня)", – пояснили в центрі.

 

У суботу учасники тестування зможуть ознайомитися зі скан-копіями своїх бланків відповідей з української мови і літератури, математики, біології, а також іспанської, німецької, французької та англійської мов. Бланки завантажать на інформаційні сторінки учасників до 16 червня.

 

15.06.2018