Ситник скептичний щодо закону про Антикорупційний суд.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає передчасним радіти ухваленню закону про Антикорупційний суд. На його думку, громадськості слід дочекатися запуску самого суду, а також його рішень.

 

Про це Ситник сказав під час свого брифінґу у Львові у вівторок.

 

 

"Я не поділяю тієї ейфорії, яка йде з телеканалів, ніби вже все, це перемога. Це перший крок для того, щоб ця незалежна судова інституція була запущена. Я сподіваюсь, що цей закон (властиво, про створення суду, – Z) буде найближчим часом", – заявив Артем Ситник.

 

Директор НАБУ висловив сподівання, що "при моніторингу громадянського суспільства, західних партнерів" вдасться створити дійсно незалежну інституцію.

 

"Ризики, що Антикорупційний суд намагатимуться зробити залежним, намагатимуться на нього впливати, не зменшилися після ухвалення цього закону", – обґрунтував очільник Антикорупційного бюро.

 

Директор НАБУ звернув увагу на те, що політичні еліти опиралися створенню Антикорупційного суду й тривалий час блокували закон. "Ми вже два роки говоримо про те, що цей суд треба створювати – вся еліта була проти. Тут вже різко змінюється ставлення: всі розказують, яка це перемога", – дивується директор НАБУ.

 

"Будьмо відвертими: результат, який сприйме і суспільство, і міжнародні партнери, – це не закон про антикорупційний суд, не його створення, а ті вироки, які він ухвалюватиме. Тоді можна буде робити висновки, що цей проект дійсно вдався", – підкреслив Ситник.

 

12.06.2018