Климпуш-Цинцадзе: Спецслужби РФ стосують "єврейську карту" для дискредитації України.

 

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що російські спецслужби активно намагаються дискредитувати українських патріотів, прирівнюючи їх до антисемітів.

 

Про це Климпуш-Цинцадзе заявила на конференції "Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України" в Києві у вівторок, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"У нас є і серйозні загрози, які далеко не завжди походять від українських коренів... Ті загрози для нашого партнерства, які ми бачимо, це, зокрема, ефективне використання російськими спецслужбами так званої єврейської карти в Україні та спроби поставити знак рівності між патріотами українськими та антисемітами", – сказала вона.

 

З її слів, іще радянські спецслужби застосовували подібну практику стосовно українців. "І зараз із новою силою активізувалися спроби дискредитувати рух за незалежність в Україні", – розповіла Климпуш-Цинцадзе.

 

"Я не хочу сказати, що такої проблеми взагалі не існує. Це було б безвідповідально. Водночас ті випадки вандалізму або нападів в Україні ми обговорюємо і робимо все від нас залежне, щоб їх ефективно розслідувати і не допустити нових таких випадків", – уточнила віце-прем'єр.

 

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що за 2017 рік не було зафіксовано жодного випадку насильства проти єврейської громади.

 

12.06.2018