Блокувальники дороги на Буковель прийшли з протестом до обласних чиновників.

 

Сьогодні, 11 червня, в Івано-Франківську відбувається обласна нарада щодо ремонту доріг. На неї приїхали і мешканці області, які від 1-го червня перекривають дорогу Делятин-Яблунів з вимогою її ремонту, передає Місто.

 

Чиновники кажуть, що за три роки на ремонт доріг області витратили 3,3 млрд грн. Голова ОДА Олег Гончарук нагадав, що раніше відремонтували дорогу на Львів, зараз лагодять дорогу до Чернівців спільно з владою Тернополя.

 

Цьогоріч область отримала 278 млн грн на ремонт доріг місцевого значення. Але цієї суми недостатньо: в області потрібно відремонтувати 385 км місцевих доріг на 1,216 млрд.

 

На засідання приїхали представники Надвірнянщини, які перекривають дорогу у Делятині ще з 1-го червня. Люди вимагають капітального ремонту всієї дороги Яблунів – Делятин.

 

Тендер на ремонт цієї дороги ще в 2017 році виграла компанія «ПБС». Проте коштів, які виділені, – 40 млн грн, вистачить лише на ремонт певної ділянки дороги. На повний ремонт потрібно 240 млн грн.

 

Крім делятинців, до чиновників прийшли мешканці Рожнятівщини, Калущини і Верховинщини. Кажуть, що у них гірші дороги, ніж у Делятині, і теж потребують ремонту.

 

Олег Гончарук сказав, що хоче провести нараду з ініціативною групою протестувальників, фірмою «ПБС» та юристами.

11.06.2018