Данилюк: Я гримав, бо всі інші заходи вже вичерпав.

 

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що не збирався звільнятися з уряду і мав серйозні плани щодо реформ, однак ситуація розвивалася надто швидко.

 

Про це він сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода".

 

 

"Я ж насправді планував працювати далі. Ситуація розвивалася досить швидко. Навіть учорашнє голосування мало насправді статися ще о четвертій годині. А все робилося так, щоб мене не було у Верховній Раді, щоб можна було тихо проголосувати і забути", – сказав Данилюк.

 

Зі слів колишнього урядовця, причиною його звільнення стала велика кількість конфліктів довкола виділення коштів на ті чи інші відомства.

 

"Моя політика була – не давати розбазарювати державні кошти, не давати використовувати державні фінанси у цілях виборчих кампаній. Не давати використовувати кошти на фінансування неефективних інституцій, таких як Генеральна прокуратура, податкова міліція. Отут у нас були конфліктні ситуації. До моєї відставки призвело те, що ця кількість конфліктів піднялася до тієї межі... Це просто мало статися", – зазначив Данилюк.

 

Відповідаючи на запитання про мотиви, які спонукали написати листа послам країн G7, він наголосив, що документ не мав набути розголосу.

 

"Він не мав бути публічним. Знаєте, чому він став публічним? Тому що це вирішили використовувати як аргумент, що я щось зробив не так. Мене не критикували за бюджет або за податкову політику. Мене розкритикували за листа, який на сто відсотків є правдою", – цитує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Коли виникає конфлікт такого рівня, це дестабілізація. Має бути зрозуміло, чому було ухвалено такі рішення. Я тримався до останнього... Але я вичерпав усі інші заходи, це був крайній крок", – додав Данилюк.

08.06.2018