"Реґіонала" звинуватили у держзраді через порівняння Сенцова з терористом.

 

Генеральна прокуратура України зареєструвала повідомлення про скоєння злочину народним депутатом від "Опозиційного блоку" Євгеном Мураєвим через його заяви щодо Олега Сенцова. Попередньо, Мураєву інкримінують державну зраду та завідома помилкове повідомлення про злочин. 

 

Про це йдеться у повідомленні ГПУ. 

 

 

"[Євген Мураєв] в інтерв’ю "112-му каналу" висловив власні судження щодо правомірності діяльності органів державної влади України, спрямованої на зупинення агресії з боку Російської Федерації, та надав правову оцінку засудженню судом країни-агресора українського кінорежисера О. Сенцова як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, яких обвинувачують та засудили українські суди за тероризм та сепаратизм", – заявили у Генпрокуратурі.

 

Досудовим розслідуванням займатиметься Головне слідче управлінню Служби безпеки України.

 

Провадження розпочато за заявою народного депутата Сергія Пашинського ("Народний фронт").

 

Напередодні Мураєв сказав у інтерв'ю телеканалу "112-Україна", що Олега Сенцова можна трактувати як терориста. "Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору, що людина готувала підпали та вибухи, то для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він є, напевне, героєм. Час розставить на свої місця, хто мав рацію, хто ні", – бовкнув Мураєв. 

 

Вже вранці Мураєв узявся виправдовуватися, заявляючи про те, що він був зле почутий.

 

 "Сенцов – один із тисяч, які перебувають там. Точно такі ж тисячі ув'язнених перебувають у наших тюрмах, які засуджені за тією статтею, яку мені зараз намагаються інкримінувати, і це люди, які мають інакше, ніж влада, бачення ситуації і позицію. І влада цим маніпулює, і ось так через ЗМІ формує образ ворогів серед політиків. Тут діло не в Сенцові, а в тому, що у мене зовсім інша позиція бачення розвитку України з багатьох питань", – сказав Мураєв.

 

08.06.2018