Турчинов: Росія нарощує Азовську флотилію десантом і ракетами.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов констатує: Росія нарощує свою Азовську флотилію, блокує доступ кораблям в морі. 

 

Про це Турчинов сказав під час "Національного експертного форуму", повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

“Вони зараз активно створюють Азовську флотилію, фактично блокуючи пересування кораблів в напрямку наших азовських портів. Для цього з Каспію перекинуті десантні кораблі, а також ракетні кораблі”, – сказав Турчинов.

 

Секретар РНБО також наголосив, що Росія наростила свою військову присутність в окупованому Криму. При цім "побудова Керченського мосту дозволяє значно швидше збільшувати військовий контингент, розташований в АР Крим".

 

"П’ятий рік точиться війна Росії проти України, і ніяких ознак нормалізації ситуації ми не маємо… Два корпуси, які входять до складу восьмої російської армії, фактично виконують функцію, яку виконували штрафбати під час Другої світової війни. Їхнє завдання – затримати просування наших військ до підходу основних сил. Але де вони дислокуються? Побудована найпотужніша військова інфраструктура вздовж нашого кордону. Росія проти нас оперує не батальйонами чи дивізіями, а арміями", – сказав Турчинов, згідно з "Радіо Свобода".

 

08.06.2018