Парламент обрав аудитора для НАБУ.

 

Верховна Рада обрала українського юриста-міжнародника Володимира Василенка своїм представником у комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України.

 

Таке рішення підтримало 289 народних депутатів на засіданні ВР у четвер, повідомляє аґенція "Укрінформ"

 

 

"Оголошую про визначення Василенка Володимира Андрійовича членом комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України. Прошу комітет оформити процедуру за наслідками прийнятого нами рішення", – зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

 

Перед цим спікер парламенту поставив на рейтингове голосування двох кандидатів, запропонованих комітетом з питань запобігання та протидії корупції, – правозахисника, партнера компанії "Бейкер та Маккензі", громадянина США Томаса Файєрстоуна та українського правознавця-міжнародника, заслуженого юриста України, доктора юридичних наук професора Володимира Василенка. Кандидатуру Василенка при цім підтримало 276 народних депутатів, за Файєрстоуна проголосували 208 нардепів.

 

Після голосування 81-річний Володимир Василенко сказав, що він старатиметься спрямувати роботу в такий спосіб, щоб не допустити ворожнечі між українськими правоохоронцями. 

 

"Мені, скоріше, слід висловлювати співчуття, ніж вітання. Чому? Це не творча робота. У мене ціль яка? Подивитись, що відбувається, і якось сприяти уникненню такої ворожої конкуренції між різними правоохоронними антикорупційними органами", – сказав Василенко в інтерв'ю УНІАН.

 

Пан Володимир наразі чекає повного укомплектування аудиторської комісії.

 

"Від Кабміну призначено мого колегу, юриста-міжнародника Михайла Буроменського. Ми не друзі, але, скажімо так, знайомі по цеху, знаємо один одного як фахівці. А хто буде призначений президентом – невідомо. Очевидно, ми повинні будемо домовитись про методику роботи, розподіл праці і так далі. Втім, я налаштований конструктивно. Вважаю, що тут не повинно бути ніякої конкуренції, повинна бути співпраця", – зауважив Василенко. 

 

08.06.2018