На американське консульство в Китаї, ймовірно, вчинено акустичну атаку.

У зв’язку з цим Сполучені Штати евакуювали двох своїх дипломатів.

 

                               Консульство США  в Гуанчжоу

 

Про те, що США евакуювали двох співробітників свого консульства в Гуанчжоу, які, імовірно, зазнали акустичних атак,  повідомила в четвер, 7 червня, газета The New York Times.

 

Державний департамент Сполучених Штатів відрядив до Китаю лікарів, котрі обстежують й інших  працівників дипломатичного представництва США, а також членів їхніх родин. Про результати перевірки поки що не повідомляють. Як уточнює видання, за інформацією з Держдепартаменту, пізніше можуть бути евакуйовані ще кілька співробітників консульства.

 

Наприкінці травня зовнішньополітичне відомство США повідомляло про те, що один зі співробітників американського консульства в Гуанчжоу поскаржився на «аномальні звукові відчуття і тиск». Пізніше у нього виявили легку черепно-мозкову травму. Вашингтон тоді заявив, що поважно сприймає цей інцидент і працює над тим, щоб визначити причину того, що сталося.

 

Раніше схожі інциденти сталися на Кубі, США тоді скоротили штат посольства в Гавані. Куба відкидає звинувачення в акустичних атаках.

07.06.2018