Антикорупційний комітет ВР визначив шорт-лист аудиторів НАБУ.

 

Парламентський комітет з питань запобігання і протидії корупції пропонуватиме Верховній Раді голосувати за дві кандидатури на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України за квотою парламенту.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Томас Файєрстоун на тлі російських грамот

 

На засіданні комітету в середу розглядали 5 кандидатур.

 

Низка народних депутатів – Володимир Парасюк, Сергій Соболєв, Сергій Лещенко, Дмитро Добродомов – залишили засідання, мотивуючи це тим, що порушується процедура щодо визначення кандидатур на аудитора НАБУ.

 

Незважаючи на це, кворум на засіданні комітету був, і комітет визначився, що на розгляд парламенту буде подано дві кандидатури: Томаса Файєрстоуна – правозахисника, партнера компанії “Бейкер та Маккензі” (громадянин США) та Володимира Василенка – доктора юридичних наук. За кандидатуру Файєрстоуна проголосувало 10 із 13 членів комітету, за Василенка – всі 13 присутніх.

 

З Томасом Файєрстоном спілкування відбувалося скайпом. Представники БПП питали в нього про перспективу роботи без знання української мови, а також про те, чи не репрезентує він російських інтересів, позаяк певний час працював у Росії. 

 

Народний депутат України Віктор Чумак вважає, що кандидатура Файєрстоуна – "це така собі операція прикриття", бо, "скоріш за все, буде проголосована кандидатура Василенка залом".

 

"Я думаю, що кандидатуру Василенка, напевно, підказала Адміністрація Президента", – тлумачить він. Чумак висловив сподівання, що Василенко – "людина із стрижнем, і дуже сильним стрижнем".

 

06.06.2018