Гройсман виступає за новий проект Конституції щодо децентралізації.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за завершення децентралізаційної реформи й пропонує внести новий проект змін до Конституції замість попереднього.

 

Про це Гройсман сказав у інтерв'ю "5-му каналу". Актуальний проект конституційних змін, нагадаємо, "загруз" у парламенті через сусідство з нормою про "особливий статус" Донбасу.

 

"Треба мобілізуватися для того, щоб завершити реформу місцевого самоврядування, в тому числі на рівні Конституції. Я думаю, що вже деякий час минув, і Конституцію (проект конституційних змін, – Z), яка була внесена на самому початку, можна зробити вже кращою, адже за ці 3-4 роки ми напрацювали власний досвід і можемо зробити законодавство досконалішим. Я думаю, над цим варто попрацювати", – сказав прем'єр.

 

Гройсман виступив за скасування дуалізму і невизначеності повноважень між інституціями влади, аби підвищити ефективність роботи низової влади. "Дуже важливо, щоб там, в Конституції, залишився належний рівень забезпечення повноважень за місцевим самоврядуванням, і необхідно здійснювати функції контролю", – додав Гройсман.

 

05.06.2018