Сміттєвий конфлікт: мер Дрогобича вдарив активіста.

 

Сьогодні, 4 червня, мешканці Дрогобича блокували вивіз сміття до Броницького звалища поблизу міста, передає Форпост.

 

Причиною блокування є те, що Броницький полігон офіційно визнаний таким, що не може більше приймати відходи. Ще 9 лютого місцеві мешканці почали протестувати проти його роботи.

 

«Сміттєзвалище закрите ще в 2008 році, діяло на підставі пролонгованого договору з селом, однак дія останнього закінчилася 31.12.2017 р., місту перед цим давали рік часу, щоб знайти нову ділянку, так що попередження було.

 

Площа звалища вдвічі більша, ніж відведена за актом. За останні десятиліття не проводили жодних заборів і проб. Рівень захворюваності населення села Брониця вражає! Жодних санітарних норм немає, за останні два роки сміттєзвалище привели до жахливого стану», – пояснювали свої дії мешканці.

 

Коли до міського голови Дрогобича Тараса Кучми прийшла громада з питанням щодо незаконного сміттєзвалища, один з чоловіків назвав його злодієм та бандитом. У відповідь Тарас Кучма вдарив його. Відео інциденту – тут.

 

Тарас Кучма заявив, що одразу буде бити кожного, хто посміє називати його злодієм.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту.

 

«Відбувся конфлікт. Постраждалий – 55-річний мешканець Дрогобича, нападник – 53-річний місцевий мешканець. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України», – прокоментували в поліції, передає Zaxid.net.

04.06.2018