Міністр закордонних справ Німеччини відвідав Донбас.

 

Міністри закордонних справ України та Німеччини Павло Клімкін і Гайко Маас не змогли доїхати до практично зруйнованого обстрілами бойовиків Широкиного.

 

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму twitter.

 

 

"До Широкиного нам з Гайко Маасом доїхати не вдалося, але побачили, що його вщент зруйновано Росією та її найманцями ", - написав він.

 

У п'ятницю Клімкін і Маас під час поїздки населеними пунктами вздовж лінії розмежування з окупованим Донбасом відвідали Маріуполь і здійснили спробу дістатися до Широкиного - єдиного місця на підконтрольній українському уряду території, куди мешканці так і не повернулися після евакуації.

 

Напередодні візиту Маас в інтерв'ю "Укрінформу" заявив, що хоче особисто побачити "які наслідки має конфлікт для життя людей".

 

Також політик підкреслив, що нарешті треба досягнути ефективного перемир'я і прогресу у "мінському процесі". Цей процес триває вже майже чотири роки та залишається дорожньою картою для вирішення конфлікту. При цьому, додав політик, важливо, щоби був результат, і він чітко дав це зрозуміти під час нещодавніх переговорів у Москві, адже для досягнення суттєвого та видимого прогресу у переговорному процесі потрібне сприяння з боку Росії.

 

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас відвідує Україну вперше.

 

01.06.2018