Порошенко відбув переговори із міністром МЗС Німеччини.

 

Президент України Петро Порошенко зустрівся в Києві з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, який перебуває в Україні зі своїм першим візитом як голова МЗС.

 

Про це повідомила прес-служба МЗС.

 

 

Сторони обговорили розвиток становища на Донбасі та скоординували подальші кроки для активізації "мирного процесу".

 

Петро Порошенко похвалив Гайко Мааса за рішення відвідати контактну лінію для того, щоб особисто ознайомитися з ситуацією, яка виникла внаслідок російської агресії.

 

Сторони наголосили на важливості якнайскорішого розгортання багатонаціональної операції з підтримання миру під егідою ООН.

 

Особливу увагу приділили питанню звільнення українських політв’язнів та заручників, зокрема через стан їхнього здоров'я. Йшлося про Олега Сенцова, Володимира Балуха, інших.

 

Президент наголосив, що Росія досі залишається джерелом дестабілізації ситуації в Україні, про що свідчить спроба замаху на опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. Порошенко відзначив, що завдяки вдалій спецоперації вдалося ідентифікувати організаторів злочину.

 

Голова держави також наголосив, що нещодавній звіт, який вкотре доводить причетність Росії до збиття літака МН17, підтверджує не лише необхідність притягнення Москви до міжнародно-правової відповідальності, зокрема через подальше посилення санкцій, а й вироблення надійних гарантій недопущення подібних злочинів з боку Росії.

 

01.06.2018