Замах на Бабченка: "кілером" був ієромонах, організатором – "реґіонал".

 

У четвер стали відомими особи ключових фіґурантів справи про замах на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. Організатором убивства названо Бориса Германа – бізнесмена, котрий працював у структурах Партії реґіонів і є співвласником підприємства з виготовлення зброї. Функцію ж кілера мав виконати колоритний волонтер Олексій Цимбалюк (Аристарх) – він, нагадаємо, перебував у співпраці зі Службою безпеки України та самим Бабченком.

 

Ім'я підозрюваного розголосив адвокат Євген Солодко на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Отже, про організатора "замаху на вбивство" Аркадія Бабченка – його звати Борис Герман, він виконавчий директор українсько-німецького спільного підприємства "Шмайсер", єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї в нашій державі" – поінформував адвокат.

 

Солодко стверджує, що "Шмайсер" має "давні виробничі зносини" з Міністерством оборони, і фірма, з його слів, займалася волонтерською діяльністю "для потреб АТО". 

 

Адвокат заявив, що в матеріалах, котрими оперує слідство як доказами, "йдеться про що завгодно, та не про вбивство", а пропозиції замаху нібито йшли лише від "кілера", котрий провокував "замовника".

 

Що ж до "кілера", то він розкрився сам, написавши зізнання у Facebook.

 

"Пишу з відкритим, так би мовити, забралом. Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини без зміни мого голосу "шифруватися" сенсу не бачу", – написав Олексій Цимбалюк.

 

 

Олексій – відомий український волонтер, у минулому – чернець. У 2006-му він прийняв постриг у монахи, відтоді він – Аристарх. Спершу був ієродияконом у православній церкві Московського патріархату, потім – Київського. Розчарувавшись в обох, став монахом-відлюдником на Закарпатті. Поки не потрапив на фронт.

 

На Донбасі починав роботу у підрозділі медичної евакуації "Госпітальєри". Наразі опікується націоналістами. Брав участь у викритті ватажка "тітушків" Юрія Крисіна під час його "лікарняного" в дитячій палаті – "благословляв" його "священним" розчином "зеленки".

 

Цимбалюк запевняє, що СБУ спрацювала гідно і дійсно стереже державну безпеку.

 

"Прекрасно, що в службі працюють талановиті молоді "опери", до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за [долари]. Чесно, не знаю, як складеться моя доля далі, трохи "на нерві". Але точно знаю, що оперативник, який всю цю справу тягнув на собі, слідчий в справі – люди честі", – написав Аристарх.

 

"Реально, вперше СБУ вдарила по зубах "фс-ів" на випередження. Вперше ми їх, а не вони нас – і це прекрасно", – додав Цимбалюк.

 

Повертаючись до Бориса Германа, він – колишній помічник народних депутатів Михайла Гончарова (5 скликання, Соцпартія) та Ігоря Плохого (6 скликання, Партія регіонів).

 

Його батько – Лев Герман, одіозний бізнесмен із 90-х, котрий заробляв гроші спільно з "чудовою сімкою", котра пізніше переросла в партію СДПУ(о) – йдеться про середовища Віктора Медведчука, Григорія Суркіса тощо.

 

В архівах українських медій можна знайти згадку Лева Германа в одному контексті з російським мафіозі Сєвою Могілєвічем.

 

Герман-старший теж мав посвідчення депутатського помічника – в Людмили Кириченко (4 скликання, "ЗаЄдУ"), Михайла Гончарова (5 скликання, Соцпартія) та Ігоря Лисова (6 скликання, Партія регіонів).

 

31.05.2018