СБУ затримала групу івано-франківських рекетирів.

 

Співробітники Служби безпеки України викрили в Івано-Франківській області організоване злочинне угруповання, що спеціалізувалося на вимаганні грошей у жителів регіону, інформує прес-служба СБУ.

 

Банда складалась з мешканців Івано-Франківська з кримінальним минулим. Вони створювали штучні конфліктні ситуації, після яких вимагали від потерпілих гроші за «вирішення» інциденту, а в разі відмови сплачувати «відшкодування» – вдавалися до фізичної розправи та нараховували «відсотки».


Затримання вимагателів. Фото: СБУ.

 

Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання $25 тис. від місцевого підприємця та $6 тис. від мешканця Івано-Франківська.

 

«Співробітники СБУ затримали двох зловмисників в одному з населених пунктів Тисменицького району під час одержання чергового грошового траншу у розмірі 130 тис. грн. Одночасно на одній із центральних вулиць Івано-Франківська затримано лідера угруповання.

 

Раніше правоохоронці задокументували отримання рекетирами 10 тис. грн – першої частини «боргу» бізнесмена», – ідеться в повідомленні.


Фото: СБУ.

 

Вирішують питання про оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Спецоперацію з викриття зловмисників проводили спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

30.05.2018