Поліція склала фоторобот особи, причетної до вбивства Бабченка.

 

Українська поліція склала фоторобот особи, причетної до вбивства Аркадія Бабченка. Опозиційного російського журналіста, котрий протягом півроку проживав в Україні і мав власну програму на телеканалі ATR, застрелили у вівторок увечері у будинку на вулиці Микільська Слобідка.

 

Згідно з описом правоохоронців, розшукувана особа має 40-45 років. Середньої тілобудови, серед прикмет – випнутий живіт. Нападник мав сиву бороду. Правоохоронці просять громадян повідомити відому інформацію стосовно цієї особи.

 

 

На брифінґу біля будинку Бабченка начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що найвірогіднішою версією загибелі є відплата за його професійну діяльність.

 

"Версії конкретно наразі зарано будувати. Перша, можу сказати із впевненістю, – вона найвірогідніша, враховуючи його громадську позицію і його професійну діяльність. [Версія] пов'язана саме з професійною діяльністю, але після огляду місця події, допиту свідків, можливо, з'являться ще нові версії, які теж будуть розглядати", – цитує аґенція "Укрінформ".

 

З його слів, Бабченко помер в кареті "швидкої допомоги", "до лікарні його не довезли".

 

 

Відповідаючи на питання про кількість нападників, очільник столичної поліції зазначив, що йдеться про одну особу, хоча, можливо, у нападника були спільники. "Зараз працюють зі свідками, і поліцейські встановлюють камери відеоспостереження, також, можливо, відеореєстратори в автомобілях. [Робота] продовжиться у середу зранку, коли буде світлий час доби, буде і повторний огляд місця події, і повторний обхід території", – зазначав Крищенко.

 

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, вбивця підстерігав Бабченка на сходах у під'їзді й вистрелив тоді, коли Аркадій став на порозі.

 

"Вдома закінчився хліб. Аркадій пішов у магазин. Вбивця на нього чекав на сходовій клітці в під'їзді. Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця підло в спину Аркадію Бабченку зробив кілька пострілів", – переповів Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Згідно зі знимкою проекту "Київ оперативний", пораненого Бабченка виявили на підлозі в квартирі, прямо біля порогу.

 

 

При дверях стояли дитячі сандалі – в Аркадія осиротіла донька. Як казав напередодні очільник поліції Києва, дружина, котра на момент замаху перебувала у квартирі, у вівторок увечері була в шоковому стані, вона не могла надати свідчень.

 

30.05.2018