Штайнмаєр закликав Україну не допустити "агресивного націоналізму".

 

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про готовність Європейського союзу надалі надавати допомогу Україні, проте вказав на необхідність боротьби з корупцією, а також недопущення націоналізму.

 

Про це Штайнмаєр сказав під час виступу перед студентами Києво-Могилянської академії в Києві, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Робимо це з переконання допомогти не лише Україні, а й ЄС, який потребує надійних і міцних партнерів. Ми робимо це і у власних інтересах. Ми робимо це також в інтересах України і сподіваємося, що ніхто в Україні, жодна з партій не матиме якоїсь вигоди з того, якщо заважатиме реалізації необхідних реформ", – сказав президент ФРН.

 

Він нагадав, що ЄС і МВФ ставлять боротьбу з корупцією умовою для фінансової допомоги та співпраці, "тому ми рішуче виступаємо за суверенітет і територіальну цілісність України і проти агресивного ізоляціоністського націоналізму, хоч би де це було в Європі".

 

"З обома явищами нам часто доводиться стикатися в Європі. Занадто часто. Але з обома феноменами доводиться боротися й Україні. Обоє – корупція і націоналізм – по-різному можуть загрожувати тому, чого великими жертвами було досягнуто на Майдані",  – зазначив Штайнмаєр.

 

29.05.2018