Порошенко заявив Штайнмаєру про безвідповідальність Росії.

 

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві поскаржився на посилення обстрілів з боку контрольованих Росією бойових загонів, заявивши про те, що поведінка Москви є абсолютно безвідповідальною.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

"Безумовно, ми велику частину нашого часу приділили ситуації на Донбасі. Є абсолютно неприйнятним, коли за останні декілька тижнів через абсолютно безвідповідальні дії російських військ і контрольованих ними бойовиків різко зросла інтенсивність обстрілів. І ми бачимо спроби наступальних операцій з боку бойовиків, яким надзвичайно ефективно дають відсіч Збройні сили України, кваліфікація, досвід і ефективність дій яких значно зросли", — наголосив президент України під час спільної прес-конференції.

 

Голова української держави зазначив, що "президент Штайнмаєр тримає руку на пульсі щодо деескалації ситуації на сході".

 

"Я надзвичайно вдячний, що ми обговорили і деталі імплементації Мінських угод, в тому числі і як необхідну складову щодо безпекового компоненту Мінських угод, запровадження миротворчої місії за рішенням Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй", — додав він.

 

Президент повідомив також, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін наразі перебуває у Нью-Йорку, аби взяти участь у засіданні Ради безпеки ООН. "Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців має бути прийнято найближчим часом", – додав Порошенко.

 

Голова держави нагадав, що під час його візиту до німецького Аахена було досягнуто домовленості про спробу організувати якомога швидше зустріч у "нормандському форматі". "Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв 1 червня відвідає Берлін, де будуть проведені відповідні переговори про підготовку відповідної зустрічі. Для нас це надзвичайно важливо", — сказав Петро Порошенко.

 

Президент також наголосив: світова спільнота має забезпечити невідворотну відповідальність Російської федерації за збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН-17.

 

"Інформація, яка була оприлюднена слідчою групою, твердо доводить, що збиття літака було організовано саме Російською федерацією", — додав Порошенко.

 

29.05.2018