В лікарнях Івано-Франківщини з’явилися вакцини від сказу і правця.

 

Вакцини від сказу і правця, а також антитоксин до зміїної отрути нарешті надійшли в медзаклади Івано-Франківщини, заявила експерт з епідеміології департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА Наталія Ковбасюк, ідеться в сюжеті 402 каналу.

 

Міністерство охорони здоров’я розподілило 130 тис. доз імуноглобулінів та антитоксинів, що їх Україна отримала від посольства Індії на початку травня. 25 травня препарати були на Івано-Франківщині.

 

«Це дифтерійний антитоксин у кількості 29 доз, який передадуть до обласної клінічної інфекційної лікарні. Надійшло 468 доз антирабічного імуноглобуліну і 1,5 тис. доз імуноглобуліну людького протиправцевого. Можна сказати, що станом на сьогодні ми забезпечені необхідними вакцинами», – зазначила Наталія Ковбасюк.

 

Лише з початку року від укусів тварин в Івано-Франківську постраждали 75 людей, хоча в жодному з випадків підозри на сказ не підтвердилися.

 

Також на область виділили майже півсотні доз антитоксину до зміїної отрути. Його розподілять переважно між гірськими районами, адже там вірогідність укусів значно вища.

 

Раніше ці імуноглобуліни були відсутні через те, що препарати мали пройти перереєстрацію. Відтак були проблеми з вакцинуванням дітей, зокрема від правця.

29.05.2018