На сміттєзвалищі в Жидачеві сталась пожежа.

 

Сьогодні, 28 травня, об 11:27 працівників ГУ ДСНС у Львівській області повідомили про займання відходів на території сміттєзвалища у Жидачеві.

 

«Територія горіння – 100 кв. метрів. На місце було скеровано 2 пожежно-рятувальні підрозділи, 3 автомобілі. Очевидних ознак причини пожежі немає», – повідомили в прес-службі ГУ ДСНС Львівщини.

 

Це не перше займання на Жидачівському полігоні – пожежі тут виникали і минулого, і позаминулого року з настанням сухої і спекотної погоди.

 

В управлінні ДСНС попереджають, що на Львівщині зберігається надзвичайна пожежна небезпека.
 

За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, 28 травня на Львівщині переважно надзвичайна (5-й клас), місцями висока пожежна небезпека (4-й клас).
 

«У зв'язку з утриманням переважно сухої погоди, Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі в екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки.
 

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101», – ідеться в повідомленні ДСНС.

 

30 травня мине два роки відтоді, як на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова після пожежі стався обвал сміття, під яким загинули 4 людини. Сміттєву проблему на Львівщині досі не вирішили – новий полігон для ТПВ та сміттєпереробний завод не збудовані, а сміття з обласного центру розвозять на полігони області.

28.05.2018