"Реал" переміг "Ліверпуль" у київському фіналі Ліги чемпіонів.

 

Іспанський "Реал" став переможцем цьогорічної Ліги чемпіонів, перемігши у фіналі найпрестижнішого клубного турніру на НСК "Олімпійський" англійський "Ліверпуль" – 3:1. У такий спосіб, Мадрид став єдиним наразі клубом, котрий вигравав три поспіль Ліги чемпіонів.

 

 

Перший тайм минув при досить рівній грі, з тим, що "Ліверпуль" частіше бив по воротах. Команди пішли на перерву при ремісі без голів.

 

Найважливішим, певне, моментом першого тайму стала втрата "Ліверпулем" свого голеадора Мохамеда Салаха. Іменитий єгиптянин зазнав важкої травми після того, як іспанець Серхіо Рамос у зіткненні смикнув його за руку на землю. То був настільки брутальний момент, що тренер "Ліверпуля" Юрґен Клопп пізніше заявив: Рамос, може, і є леґендою для Мадрида – але то ганьба для більшості поціновувачів футболу у світі. При тім сам Рамос ніби побивався за наслідок сутички і просив пробачення в Салаха.

 

 

На шостій хвилині другого таймі "Реал" пішов уперед через воротарську помилку Лоріса Каріуса. Голкіпер англійського клубу схопив м'яча і, кидаючи бальон захисникові, фактично влучив у Каріма Бензему – гравець "Реала" виставив ногу вперед і влучив у порожні ворота.

 

 

Ще за чотири хвилини справедливість, здавалося, відновилася – Деян Ловрен після подачі прокинув м'яч на Садіо Мане, і той проштовхнув його у ворота.

 

А далі настав "зірковий час" для валлійця Ґаррета Бейла – на 63-й хвилині він забив красивий гол-bicicletta у падінні через себе.

 

На 83-й хвилині Бейл відзначився ще раз, але завдяки провалу Каріуса – Ґаррет злегка підкрутив кулю, а голкіпер "Ліверпуля" "зрізав" м'яч у власні ворота кулаком.

 

 

Після матчу Лоріс Каріус зізнався, що втратив сон, попросив пробачення в клубу та вболівальників і подякував фанам за те, що вони підтримували його навіть після тих двох дурнуватих голів.

 

Кубок Ліги чемпіонів на поле "Олімпійського" виносив Андрій Шевченко. Нагороди вручав валлієць Раян Ґіґґз.

 

28.05.2018