Нідерланди та Австралія звинуватили Росію у катастрофі MH17.

 

Уряд Королівства Нідерландів спільно з кабінетом Австралії після оприлюднення нових висновків у справі про розслідування катастрофи малайзійського літака Boeing 777 на Донбасі розпочав здійснювати процедури для притягнення Росії до відповідальності за збиття цього літаку.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті голландського уряду. 

 

 

Зокрема, Нідерланди і Австралія переконані, що Росія відповідальна за її участь у збитті малайзійського літака, та вже поінформували російську сторону про початок належних процедур.

 

"Збиття літака рейсу MH17 призвело до немислимих страждань", – наголосив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

 

"Уряд завжди говорив, що правда, пов'язана з катастрофою MH17, має бути розкритою і що слід добитися справедливості заради жертв та їхніх найближчих родичів. Нідерланди мають підтримку міжнародної спільноти у цій справі. Базуючись на виснвках Спільної слідчої групи, Нідерланди та Австралія тепер переконані, що Росія відповідальна за розгортання установки "Бук", яка була використана для збиття MH17. Уряд тепер здійснює наступний крок, аби офіційно притягнути Росію до відповідальності", – додав Блок.

 

Офіційна Гаага повідомила, що в подібних справах держдави використовують інструмент міжнародного суду. Цей процес – а йдеться про компенсацію збитків – ітиме паралельно з продовженням розслідування трагедії. 

 

25.05.2018