Facebook створив нові, жорсткіші правила для політичної реклами.

Відтепер компанія перевірятиме розташування й особистість замовника, котрий бажає розмістити політичну рекламу.

 

 

Посилення контролю над політичною рекламою соціальна мережа Facebook розпочала вже з четверга, 24 травня. Соцмережа перевірятиме розташування й особистість замовника, а останньому обов'язково доведеться вказувати, ким фінансована реклама.

 

Поки що нові правила вступили в силу лише для тих користувачів Facebook і Instagram, котрі мешкають на території США. Та в найближчі місяці вони торкнуться вже користувачів у всьому світі.

 

Голова Facebook Марк Цукерберґ написав на своїй сторінці в соцмережі, що метою нової стратегії є запобігання дезінформації і втручання у вибори. «Ці зміни не вирішать усіх проблеми, однак вони значно ускладнять спроби зробити те, що зробили росіяни під час виборів 2016 року – використовувати фальшиві екаунти й сторінки, щоб запускати рекламу», – підкреслив Цукерберґ.

 

Соціальна мережа Twitter також має намір найближчим часом запровадити нову стратегію в царині політичної реклами. Так, кандидати на виборах до Конгресу США 2018 року отримають позначку в профілі, яка свідчитиме про їхню участь в політичних перегонах. Суворіші вимоги будуть висунені й до користувачів, котрі захочуть розмістити політичну рекламу. Зокрема, їм доведеться підтвердити, що вони мешкають в Сполучених Штатах.

25.05.2018