Російські силовики побили делеґата Курултаю й кинули його в лісі.

 

23 травня в районі села Піонерське в Сімферопольському районі невідомі люди в російській міліцейській формі затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. Пізніше викраденого знайшли в лісі зі слідами побоїв.

 

Асан Егіз трактує інцидент як продовження загальної тенденцієї до переслідування кримських татар із боку російських силовиків в анексованому Криму.

 

 

"Останнім часом у Криму не припиняється тиск на активістів і кримських татар у цілому. Доказ тому – нова кримінальна справа щодо Меджлісу. Це ще один приклад переслідування народу у зв'язку з його позицією і неприйняттям тієї дійсності, що існує в Криму. Своє викрадення я можу пояснити тільки так", – розповів Егіз виданню "Крим.Реалії".

 

Як розповів напередодні брат активіста Абдураман Егіз, Асана затримали особи у вбранні міліціянтів, перехопивши його в автомобілі на дорозі. 

 

"Силою посадили в машину і повезли. Дорога минула в жахливому становищі: на голову одягли мішок, руки зав'язали, кинули ниць на підлогу машини. Залишили на трасі Сімферополь – Бахчисарай на околиці села біля лісочку. "Іди куди хочеш", – сказали", – розповів брат.

 

Міністерство закордонних справ України засудило викрадення в Сімферопольському районі анексованого Криму Асана Егіза. В управлінні ФСБ Росії у Криму заперечували затримання Егіза, станом на вечір середи коментарів з боку російських служб не було.

 

24.05.2018