Євромайдан SOS організовує глобальну акцію на підтримку Олега Сенцова.

 

Глобальну акцію #SaveOlegSentsov організовують волонтери спільноти Євромайдан SOS. Охочих допомогти просять зголоситися. Акція на підтримку режисера, обвинуваченого окупаційною російською владою в тероризмі, відбудеться у різних містах в усьому світі.

 

Охочих допомогти в організації та координації просять заповнити форму за посиланням чи написати на пошту SaveOlegSentsov@gmail.com.

 

У спільноті також закликають небайдужих до долі політв’язня завтра, 24 травня, о 14 год. долучитися до студентської ходи на підтримку Олега Сенцова у Львові. Захід розпочнеться біля будівлі міської ради на площі Ринок, 1, маршрут пролягатиме до консульства Російської Федерації на вул. Левицького, 95.

 

За словами організатора акції Олександра Николяка, її мета – показати беззаконня та рабовласницький режим, що має місце у ХХІ столітті у Росії.

 

Олег Сенцов – український режисер та письменник, що з 10 травня 2014 року є ув’язненим в Росії за начебто наміри здійсніти терористичну акцію у Криму. 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування, єдиною умовою завершення якого є звільнення всіх українських політв’язнів у Росії.

 

Як повідомляв Z, львівські митці провели акцію на підтримку Олега Сенцова біля Генконсульства РФ у Львові.

23.05.2018