Всі тести російських новітніх бойових ракет провалилися.

Мова йде про ракети з ядерною установкою, якими нахвалявся Володимир Путін під час виступу в російському парламенті.

 

 

Всі чотири випробування новітніх російських ракет з ядерною установкою та нібито необмеженим радіусом дії, проведені з листопада 2017-го до лютого 2018 року, закінчилися невдало. Про це повідомив американський телеканал CNBC з покликом на розвідку Сполучених Штатів.

 

«Під час найуспішнішого з цих тестів ракета, про яку повідомив президент Росії Володимир Путін в березневому посланні Федеральним зборам, пролетіла 35 кілометрів», – зазначено в матеріалі, який був опублікований на сайті телекомпанії. Через дві хвилини польоту контроль над ракетою було втрачено і вона звалилася на землю. Найкоротше випробування тривало чотири секунди – ракета розбилася, пролетівши лише 8 кілометрів, вказано далі в матеріалі.

 

За даними телеканалу, розробка цих ракет відбувається з початку 2000-х. Відомо, що вони мають і бензиновий двигун, котрий використовується для старту, і ядерний, на який відбувається перемикання після злету. Можна припустити, що під час тестів не спрацювало перемикання на ядерний двигун, відзначено в матеріалі. За словами співрозмовників CNBC, випробування ракети розпочалися за розпорядженням високопоставлених кремлівських чиновників, хоча творці установки попереджали, що вона перебуває ще на початковому етапі розробки.

 

Нагадаємо – виступаючи першого березня в сесійній залі парламенту, Володимир Путін повідомив, що в Росії почалися активні випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети з ядерною установкою, яка нібито здатна легко долетіти до США, оминувши системи ППО. У ході доповіді навіть було продемонстровано анімаційний фільм, де ракета вражає цілі на території Сполучених Штатів.

22.05.2018