Володимир Путін спробував налякати світ «невловимою» ракетою.

Кадри запуску нової російської ракети було продемонстровано під час виступу президента Росії перед Федеральними зборами.

 

 

Шеф Кремля повідомив у четвер, 1 березня, що у Росії почалися активні випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети «Сармат». У щорічному посланні до Федеральних зборів Володимир Путін зазначив, що нова ракета буде оснащена «широким спектром ядерних боєприпасів великої потужності, в тому числі гіперзвукових», а також «найсучаснішими системами подолання протиракетної оборони».

 

«За ваги понад 200 тонн ракета “Сармат” має коротку активну ділянку польоту, що ускладнює її перехоплення засобами ПРО. У нової ракети обмежень щодо дальності практично немає», – процитувало слова російського президента інформаційне агентство РБК

 

Як візуальний супровід виступу Путіна на екранах був показаний запуск МБР «Сармат». Такий прийом під час оголошення послання використали вперше.

 

Під час виступу російський лідер заявив, що «стримати Росію не вдалося», в тому числі шляхом санкцій і обмежень. «А тим, хто протягом останніх 15 років намагається роздмухувати гонку озброєнь, намагається здобути щодо Росії односторонні переваги, вводить незаконні з міжнародно-правової точки зору обмеження та санкції, скажу: все те, чому ви намагалися перешкодити, завадити, проводячи таку політику, вже відбулося, стримати Росію не вдалося. Тепер потрібно усвідомити реальність, переконатися в тому, що все, що було мною сьогодні сказано, це не блеф – а це не блеф, повірте, – подумати, відправити на заслужений відпочинок тих, хто живе минулим і не в змозі заглянути в майбутнє, припинити розгойдувати човна, в якому ми всі перебуваємо і який називається планета Земля», – гордо заявив Путін. Окрім того, російський президент назвав військову міць Росії «надійною гарантією миру на планеті».


В ході виступу Путін також попередив про наслідки застосування ядерної зброї проти Росії. «Будь-яке застосування ядерної зброї проти Росії або її союзників – малої, середньої, та якої завгодно потужності – будемо розглядати як ядерний напад. Відповідь буде миттєвою і з усіма наслідками, що випливають», – застеріг він.

01.03.2018