Потяг до румунської Сучави домовилися запустити 1 січня.

 

Україна та Румунія домовилися про запуск з початку 2019 року поїзда між румунським містом Сучава та Чернівцями, а також про розширення можливостей для автомобільних перевезень.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, підсумовуючи переговори між заступником міністра з питань європейської інтеграції Віктором Довганем та державним секретарем Міністерства транспорту Румунії Марією Магдаленою Грігоре.

 

"Щодо залізничних пасажирських перевезень, сторони дійшли згоди стосовно введення з 1 січня 2019 року двох пар поїздів (4 поїзди) в обидві сторони, які забезпечать з’єднання між м. Сучава (Румунія) з пересадкою на станцїї Вадул-Сірет та м. Чернівці (Україна)", – йдеться у повідомленні.

 

Згідно з інформацією прес-служби, сторони погодилися щодо необхідності організації контрейнерних перевезень територіями України та Румунії та домовилися про подальше сприяння їх розвитку.

 

"Стосовно автомобільних перевезень, сторони дійшли згоди стосовно збільшення загальної квоти дозволів на здійснення міжнародних автоперевезень на 2018-2019 роки. Найближчим часом українські перевізники додатково отримають 4500 транзитних та 1000 двосторонніх дозволів", – додали в міністерстві.

 

21.05.2018