У місті відкрилось регіональне бюро Ґданська.

 

У Львові відкрили бюро Ґданська, що допомагатиме українцям з навчанням, роботою і турподорожами у Поморському воєводстві, повідомила координаторка регіонального бюро Ґданська і працедавців Помор’я у Львові Марина Пономаренко, передає DailyLviv.

 

Бюро надає інформацію за трьома напрямками – туризм, освіта та працевлаштування. Це державна організація, чиї послуги є безкоштовними.

 

Звернувшись до регіонального бюро Ґданська і працедавців Помор’я, українці можуть самі спланувати свої туристичні поїздки.

 

«Ми порадимо готелі, хостели, розкажемо про всі атракції міста. Туристи можуть самі собі обрати, що їм найбільше пасує, і сформувати свій пакет побажань», – говорить Марина Пономаренко.

 

Охочим навчатися в Ґданську допоможуть обрати навчальний заклад та скоординують з особами, які нададуть вичерпнішу інформацію.

 

«У Ґданську є шість державних і 9 приватних університетів. І можна отримати не просто інформацію, як вступити в ці навчальні заклади, а і контакти до осіб, які працюють у вишах», – каже Марина Пономаренко.

 

Але найбільше питань стосується працевлаштування. Тому в центрі зайнятості Ґданська навіть створили відділ, який допомагає саме українцям.

 

«У них є цілий відділ українськомовних працівників, які спеціально вивчили українську мову, аби допомагати українцям у пошуку роботи. Я особисто читаю лекції на тему «Права і обов’язки іноземця за кордоном». Розповідаю, які потрібні дозволи, як їх можна отримати. Якщо ми на момент звернення особи не володіємо певною інформацією, то звертаємося до своїх колег в Польщі по допомогу. Ми – як міст між Ґданськом і Львовом. Ми допоможемо зав’язати контакти не тільки з владою, а й з малими та середніми підприємствами», – говорить Марина Пономаренко.

 

«Знання мови вимагають від осіб, які мають намір навчатися. А щодо інших, то треба мати дозвіл на працю та біометричний паспорт, за яким Польща дозволяє нам працювати на своїй території до 90 днів. А мовні курси – це вже за бажанням. Їх є доволі багато і вони безкоштовні або за символічну плату», – додала координаторка бюро.

 

Консультації і допомога з навчання чи працевлаштування в Ґданську, яку українцям надаватиме щойно відкрите інформаційне бюро польського міста у Львові, матимуть офіційний статус. На них українці зможуть посилатися як на юридичний документ, наголосила Марина Пономаренко.

 

Регіональне бюро Ґданська і працедавців Помор’я у Львові розташоване на вулиці Федьковича, 10, та приймає відвідувачів з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 18.00.

17.05.2018