Будівництво газогону Nord Stream 2 офіційно розпочалося.

Це відбулося навіть попри кілька судових процесів проти цього проекту, які ще тривають.

 

 

Про те, що консорціум Nord Stream 2 AG розпочав будівництво німецького відтинку газогону, повідомило Polskie Radio з покликом на інформацію, отриману від представників компанії. Речник Nord Stream 2 AG Штефан Еберт (Steffen Ebert) поінформував, що в Ґрайфсвальдській затоці розпочато приготування до прокладання труб газогону дном моря.

 

«Нині ми розпочали роботи, які полягають у підготовці ґрунту до вкладання труб», – підтвердив пан Еберт у коментарі для радіо. Раніше директор з питань будівництва консорціуму Ґеорґ Новак (Georg Nowack) поінформував, що в Ґрайфсвальдській затоці працює п’ять спеціальних поглиблювачів, завданням яких є підготовка підводного жолобового каналу.

 

Пан Новак запевнив, що всі роботи проводять згідно зі затвердженими німецькою владою дозволами на будівництво. Водночас керівництво Nord Stream 2 AG звернулося до всіх користувачів вод Ґрайфсвальдської затоки, щоб вони дізнавалися у місцевих морських закладах, відділках водної поліції або безпосередньо в представництві консорціуму про всі можливі труднощі з огляду на проведення робіт в акваторії.

 

Nord Stream 2 AG розпочав будівництво попри незавершений процес у Вищому адміністративному суду в Ґрайфсвальді. Німецькі екологи вимагають через суд негайного припинення будівництва, яке може завдати непоправної шкоди довкіллю.

16.05.2018