Порошенко запропонував Європі взяти шефство над містами Донбасу.

 

Президент України Петро Порошенко обговорив із президентом Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ Георгієм Церетелі шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам і відродження українського Донбасу.

 

Про це повідомила прес-служба АП.

 

"У зв'язку з цим голова держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їхньому відродженню і відновленню інфраструктури", – повідомили на Банковій.

 

Церетелі поділився враженнями від відвідування Донбасу і подякував українській делегації в ПА ОБСЄ.

 

Президент України подякував президенту ПА ОБСЄ за підтримку асамблеєю України в боротьбі з російською агресією шляхом ухвалення важливих резолюцій.

 

"Голос Парламентської асамблеї ОБСЄ є дуже важливим у загальних зусиллях зупинити агресора", – визнав Порошенко.

 

Співрозмовники обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі та необхідні першочергові кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, зокрема ініціативу із розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

 

"Наголошено на необхідності продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", – йдеться в повідомленні.

 

Голова Української держави закликав ПА ОБСЄ продовжувати зусилля для звільнення з російських в'язниць українських політв'язнів, а також українських заручників.

 

14.05.2018