Гройсман проти ультиматумів з мовою.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що Україна з повагою ставиться до мов національних меншин, і закликав не ставити ультиматумів нашій державі.

 

Про це Гройсман сказав у телеінтерв'ю, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"Я не думаю, що комусь треба використовувати питання мови національних меншин для досягнення своїх політичних цілей. Мені це неприємно чути, особливо з боку нашої дружньої країни (йдеться про Угорщину, – Z). Ці заяви не додають нікому”, – сказав Гройсман.

 

Голова уряду наголосив, що в Україні розвиватимуть і підтримуватимуть рідну українську мову. “Це є принциповим для будь-якої держави. Але все те, що стосується мов нацменшин – угорської, румунської, словацької, польської, – ми шануємо і поважаємо і завжди створюватимемо умови, щоб мови розвивались. Але нам не потрібно ставити якісь ультиматуми”, – обурився Гройсман.

 

Прем’єр-міністр підкреслив, що українці завжди достатньо толерантні і ввічливі стосовно наших партнерів. “Єдине, про що просимо їх, з повагою ставитися до українців і до України. Не треба якимось чином роздмухувати це питання", – закликав прем'єр.

 

11.05.2018