Поліція викрила підпільну гуральню потужністю 100 тонн продукту на місяць.

 

Працівники ГУ НП в Івано-Франківській області спільно із співробітниками СБУ України під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області задокументували факт незаконного виробництва етилового спирту, інформує ГУ НП в області.

 

Правоохоронці встановили, що двоє жителів Івано-Франківська організували роботу нелегального заводу з виготовлення гуртових партій спирту в одному з населених пунктів Богородчанського району. Незаконну діяльність зловмисники маскували під виробництво біопалива.

 

За попередньою інформацією, виробнича потужність «підприємства» становила понад сто тонн продукту на місяць. Виготовлений спирт зловмисники збували на території області та в сусідні регіони.

 

Під час обшуків у нелегальному цеху та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження співробітники СБУ спільно із правоохоронцями виявили понад десять тонн спирту та «чорну» бухгалтерію.

 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

 

Тим часом на Львівщині оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції та слідчі поліції Львівщини вилучили понад 400 тисяч підроблених акцизних марок, які використовували для легалізації фальсифікованого алкоголю, інформує ГУ НП Львівщини.

 

Так, правоохоронці встановили осіб, які організували підпільний друк акцизних марок. Це – мешканці Львова, які у власному помешканні за допомогою комп’ютерного обладнання та з використанням спеціального паперу друкували підробні марки. За інформацією правоохоронців, їхня продукція мала попит у підпільних виробників алкогольних напоїв.

 

8 травня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями міні-підпільних друкарень та вилучили 413 тисяч марок акцизного податку України та обладнання для їхнього виготовлення.

 

Крім того, одного із організаторів підпільної друкарні затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Санкція статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

10.05.2018