Путін планує втручання у майбутні вибори в Україні, – Ірина Геращенко.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила під час зустрічі в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House), що президент РФ Володимир Путін хоче дестабілізувати всю Україну та Європу, зокрема через втручання у майбутні вибори в Україні, передає Укрінформ.

 

«Путіну не потрібен Донбас, але йому потрібно дестабілізувати всю Україну, а отже, і Європу, зокрема через втручання в майбутні президентські та парламентські вибори в Україні», – сказала Ірина Геращенко.

 

Учасниками зустрічі, окрім Ірини Геращенко, виступили, зокрема, заступник регіонального директора Amnesty International в Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, колишній заручник бойовиків «Л/ДНР» Ігор Козловський, дружина полоненого танкіста 1-ї танкової бригади Богдана Пантюшенка Вікторія та інші.

 

Темами для обговорення зустрічі були останні новини щодо обміну полоненими, гуманітарні зусилля, спрямовані на підтримку вразливих груп населення, та наслідки конфлікту на решті території України. Також планували розглянути перешкоди на шляху до поліпшення гуманітарної ситуації на Донбасі та те, як посилити допомогу, надану західними союзниками України.

09.05.2018