Розгляд справи про держзраду Януковича завершиться протягом місяця.

 

Вердикту першої інстанції суду у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича можна очікувати протягом травня, заявив заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін, передає Громадське.

 

«Кримінальний процес в рамках цього провадження входить у свою фінальну стадію і буквально протягом якщо не тижня, то місяця можна буде очікувати на вердикт першої інстанції суду.

 

Безумовно, зазначений кримінальний процес є надзвичайно важливим. І це не лише відновлення справедливості, це пересторога всім нинішнім та майбутнім керівникам України незалежно від їхнього рівня, що в Україні всі рівні перед законом і за вчинені злочини перед законом до відповідальності можуть бути притягнуті найвищі посадові особи нашої держави», – сказав Євгеній Єнін.

 

Також заступник Генпрокурора зазначив, що дуже важко домогтися прибуття Віктора Януковича до України за правління у Росії Володимира Путіна.

 

«На сьогодні це залежить від цілої низки чинників. Перш за все, від бажання самого Віктора Януковича, оскільки політичної волі Росії видати його шляхами міжнародно-правової допомоги ми не спостерігаємо за умов правління Володимира Путіна», – додав прокурор.

 

Президента-утікача звинувачено в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією, та веденні агресивної війни.

 

Зараз суд допитує свідків захисту.

08.05.2018