Суд відмовився поновити на посаді Ярослава Жукровського.

 

Учора, 7 травня, Львівський окружний адміністративний суд відмовив Ярославові Жукровському в задоволенні позову про скасування наказу про його звільнення з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області, передає Zaxid.net.

 

Рішення про законність звільнення ухвалила колегія з трьох суддів: Андрія Гулика, Роксолани Качур і Олександра Коморного.

 

Ярослав Жукровський заявив, що під час виголошення судовго рішення судді зачитали лише вступну і резолютивну частину, тож після появи повного тексту він подаватиме апеляцію.

 

«Якщо буде потрібно, я звернуся до вищих судів і до Європейського суду з прав людини. Очевидно, якісь потойбічні впливи і тиски сьогодні мали важливіше значення, ніж дотримання принципу верховенства права, однак я впевнений у своїй перемозі», – зазначив Ярослав Жукровський.

 

Ярослава Жукровського звільнили з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області 29 грудня 2017 року через перевищення службових повноважень. Він видав наказ, яким зобов'язав своїх підлеглих готувати доповідні записки перед входженням до державних реєстрів. Ярослав Жукровський вважає, що діяв у межах закону, а його рішення перешкоджало проявам корупції серед працівників відомства.

 

«Були факти незаконного входження в реєстр по державних реєстраторах чи нотаріусах з метою подальшого їхнього «доїння». Я вимагав доповідні записки. Також я організував роботу оперативного штабу з протидії рейдерства землі у Львівській області. Група швидкого реагування виїжджала до людей на місця. Якщо міністерство і суд вважають це перевищенням службових повноважень, то мені соромно і за міністерство, і за суд!» – прокоментував Ярослав Жукровський.

 

Повне рішення Львівського окружного адміністративного суду має з'явитися до 17 травня. Ярослав Жукровський заявив, що разом із юристкою Тетяною Козаченко він уже готує апеляційну скаргу.

08.05.2018