Стало відомо, де можуть зустрітися Дональд Трамп і Кім Чен Ин.

Евентуальним місцем зустрічі президента США і лідера КНДР називають Сінґапур.

 

 

Про те, що історична зустріч глави Білого дому і північнокорейського лідера відбудеться в Сінґапурі, подала в понеділок, 7 травня, південнокорейська газета Chosun Ilbo з покликом на дипломатичні джерела. Перемовини можуть провести в середині червня. Раніше південнокорейське агентство Yonhap News також повідомляло, що Трамп і Кім Чен Ин, цілком ймовірно, зустрінуться в Сінґапурі.

 

Нагадаємо, що 4 травня американський президент повідомив, що час і місце проведення саміту лідерів США та Північної Кореї вже визначені. «У нас ґрунтовні перемовини з Північною Кореєю, вже відбулися зрушення щодо американських заручників. Я думаю, незабаром ми побачимо позитивні зміни», – заявив Трамп журналістам. Мовиться про трьох громадян Сполучених Штатів, заарештованих в КНДР за минулі роки. Відомо, що їх вже випустили з таборів і перевели для проживання в готель, розташований неподалік Пхеньяна. У США очікують, що їхнє звільнення перед самітом може стати жестом доброї волі.

 

Тим часом Пхеньян попередив Вашінґтон, що той «не повинен сприймати мирні зусилля Північної Кореї як ознаку слабкості». Ця заява пролунала на тлі підготовки першого в історії саміту за участю президента США і північнокорейського лідера. «США свідомо провокують КНДР в період, коли ситуація на Корейському півострові розвивається в напрямку миру і злагоди», – заявив державним північнокорейським ЗМІ в неділю, 6 травня, представник Міністерства закордонних справ КНДР. Дипломат покликався на заяви США про те, що буцімто саме політика максимального тиску і санкцій, яку проводить Трамп, змусила Північну Корею сісти за стіл перемовин.

 

Нагадаємо, що 27 квітня під час міжкорейської зустрічі на найвищому рівні в прикордонному селі Пханмунджом лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін домовилися про те, що Пхеньян повністю припинить свою ядерну та ракетну програми. Також було домовлено щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебувають з часів корейського конфлікту початку 1950-х років.

07.05.2018