НАБУ планує оголосити про підозру Михайлові Охендовському.

 

Національне антикорупційне бюро України наполягатиме на оголошенні остаточної підозри голові Центральної виборчої комісії Михайлові Охендовському, який фігурує у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів, заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає РБК-Україна.

 

Артем Ситник нагадав, що справа щодо Михайла Охендовського була виділена окремо із загального масиву фігурантів «чорної бухгалтерії». Однак Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила розслідування у зв'язку з направленням міжнародних правових доручень інших країн.

 

«Хоча на той момент почеркознавча експертиза вже підтвердила справжність підпису Охендовського і ми бачили, що в той же день, коли зроблено запис про виплату йому коштів у так званій «амбарній книзі», на його картку приходили гроші. Детективи були готові закінчувати цю справу. Нещодавно суд скасував рішення про припинення розслідування, його відновлено, тому ми будемо наполягати на тому, щоб підозру було остаточно оголошено і щоб ця справа пішла до суду», – зазначив Артем Ситник.

 

25 квітня САП відновила досудове розслідування щодо Михайла Охендовського, якого підозрюють у тому, що він на посаді члена ЦВК у 2010-2012 роках отримав хабарів від Партії регіонів на загальну суму понад $160 тис.

07.05.2018