Суд допитав керівника охорони Межигір’я Анатолія Кобилинського.

 

Суд у справі про держзраду колишнього президента Віктора Януковича заслухав свідка – колишнього депутата Вишгородської райради від «Партії регіонів», директора охоронної фірми «Гроссер», що охороняла Межигір’я, Анатолія Кобилинського, передає 5 канал.

 

Він зазначив, що бійці спецпідрозділу «Беркут» та внутрішніх військ, а також співробітники Управління державної охорони, які мали зброю й охороняли резиденцію, залишили її о 5-й ранку 22 лютого.

 

Окрім того, Кобилинський повідомив, що 23 лютого в палац у Межигір'ї з групою озброєних людей прибула нині народний депутат, а на той час активіст Тетяна Чорновол.

 

«Погрожували зброєю представники однієї з радикальних груп, не буду зараз називати, якої, і були два попереджувальних постріли вгору, тому нічого не лишалося, як відкрити всі в'їздні та виїздні шляхи. Оголили зброю. Це було чотири одиниці – я точно бачив. Це були два мисливських обрізи і один, скажімо так, мисливський карабін», – заявив свідок сторони захисту Анатолій Кобилинський.

 

Раніше сьогодні суд допитав антимайданівця російського походження Андрія Нікіфорова.

 

Завтра, 4 травня, свідчити буде один із охоронців Віктора Януковича Дмитро Іванцов. Це колишній співробітник Управління держохорони.

 

Екс-командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка, який в Україні оголошений у розшук, суд має намір допитати 17 травня.

03.05.2018