Суд опитав антимайданівця у справі про держзраду Віктора Януковича.

 

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 3 травня, продовжує допит свідків захисту в справі колишнього президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді.

 

Першим суд допитав жителя Криму Андрія Нікіфорова, який брав участь у «антимайдані», передає Радіо Свобода.

 

Він давав свідчення в режимі відеоконференції з окупованого Росією півострова. Допит тривав близько години. Свідок розповів, що є уродженцем Мурманської області Росії, був активістом «антимайдану» й брав участь в акціях на підтримку Януковича в Маріїнському парку Києва в лютому 2014 року.

 

Як передає Уніан, захист ставив Андрієві Нікіфорову навідні запитання, зокрема про факти, що про них він не згадав у своєму виступі – про наїзд на нього автівки та напад «бандерівців».

 

Андрій Нікіфоров не відповів на запитання прокурора, у складі якої країни перебуває Крим та чи підтримує свідок окупацію півострова Росією. На запитання, чому взимку 2014 року він поїхав до Києва, знаючи, що там супротивникам Майдану може загрожувати небезпека, Андрій Нікіфоров сказав, що «ми поїхали підтримати нашого президента».

 

Після цього суд почав допитувати директора фірми, що охороняла резиденцію «Межигір’я» під час президентства Віктора Януковича, Анатолія Кобилинського.

03.05.2018