Гройсман пообіцяв не допустити адмінресурсу.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевняє, що не дозволить використовувати адміністративний ресурс у виборчих кампаніях на президентських виборах.

 

Про це Гройсман сказав у інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Я нікому не дам використовувати адміністративний ресурс через мене у виборчих кампаніях. Це принципова позиція для мене. Я ніколи нікому не давав цього робити, коли був мером [Вінниці], і не дам", – сказав Гройсман, відповідаючи на питання про свої дії на випадок здійснення тиску для використання адмінресурсу.

 

Він зазначив, що не сприймає таких методів ведення виборчих кампаній. "Я вважаю, що якщо ти використовуєш адмінресурс, тиск і на такій хвилі приходиш до влади, то нічого хорошого ти не принесеш – тільки біди і страждання", – пояснив прем'єр.

 

Гройсман також ствердив, що ніколи не працював і не працює під вибори.

 

Водночас Володимир Гройсман сказав, що наразі ще не визначився з форматом участі у чергових виборах до Верховної Ради, запланованих на 2019 рік.

 

"Мене запитали про це на зустрічі з регіональними журналістами. Я дав дуже чітку відповідь: я буду брати участь в наступних парламентських виборах. Про формат, я думаю, ми поговоримо трохи пізніше. Але те, що я буду боротися за те, щоб зробити Україну сильнішою, я не сумніваюся", – сказав Гройсман.

 

Відповідаючи на питання про можливі виборчі політичні коаліції, голова уряду сказав, що точно знає, з ким не співпрацюватиме, але побажав не називати їх. "Я не хочу ні на кого вішати ярлики, але я точно знаю, з ким мені не по дорозі. І це моя внутрішня позиція", – додав Гройсман.

 

02.05.2018