У двох школах виявлено спалахи кору.

 

У п`ятницю, 27 квітня, в інфекційному відділенні КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» було зафіксовано поступлення хворої дитини з симптомами кору. Протягом 27-29 квітня кількість хворих дітей збільшилася, інформує відділ охорони здоров’я Дрогобицької міськради.

 

Станом на ранок понеділка, 30 квітня, в інфекційному відділенні КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» зафіксовано 11 звернень хворих на кір дітей: з них 7 дрогобиччан, 4 мешканців Дрогобицького району.

 

30 квітня заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар скликав оперативне засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради.

 

Начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба повідомив, що з семи хворих на кір дрогобиччан шістьох госпіталізовано, їхній стан середньої важкості. Вікова категорія – від 1 до 7 років. Батьки однієї дитини відмовились від госпіталізації.

 

Окрім того, завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Дрогобицького ММВ ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» Леся Янківська повідомила, що хворі на кір – учні ЗОШ №14, де зафіксовано 4 випадки, та ЗОШ №4, де зафіксовано 1 випадок.

 

За підсумками наради вирішено рекомендувати батькам в ці дні максимально обмежити контакти дітей зі сторонніми особами, зважаючи на вихідні. Серед батьків проводитиметься робота з роз’ясення важливості вакцинації як дітей, так і дорослих.

 

У школах, де навчаються госпіталізовані діти, карантин не вводитимуть. Однак буде забезпечено щоденний моніторинг та медичний огляд учнів.

 

«Якщо впродовж вівторка кількість хворих на кір дітей зросте, я буду рекомендувати комісії ввести карантин у навчальних закладах, де виявлено спалах кору», – наголосив Василь Качмар.

 

Окрім цього, заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар доручив відділу охорони здоров`я ДМР звернутися до Дрогобицької районної державної адміністрації з повідомленням про ситуацію зі спалахом кору та рекомендацією вжити відповідних заходів на території Дрогобицького району.

02.05.2018