Основний учасник нападу на Найєма втік із України.

 

Чоловік, котрий брав участь у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма в центрі Києва 30 квітня, втік із України – він вилетів із Києва до Баку.

 

Про це Найєм написав на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Найдивніше відбувається з четвертим учасником події, який приїхав "на розбірки", безпосередньо завдавав удари і, судячи з усього, був старшим у цій групі. Адреси реєстрації хлопця поліції були відомі, самого хлопця вже ідентифікували й обіцяли знайти, але щойно з'ясувалося, що він сховався і встиг вилетіти в Баку рейсом з Борисполя", – переповів Найєм.

 

Інформацію про втечу цієї особи підтвердили і в прокуратурі. Речниця столичної прокуратури Надія Максимець зазначає, що чоловік вилетів за межі України майже відразу після побиття.

 

"Уже відомо, що цей чоловік через 2 години після сутички, а саме о 19:38 30 квітня 2018 року, перетнув державний кордон та літаком Київ–Баку покинув територію України. Однак у цей час на місці події ще працювала слідчо-оперативна група, а сам він ще не був встановлений. Тож завадити чи перешкодити його втечі було неможливо", – зазначила Максимець.

 

Між тим, юрист Олександр Кузьменко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook відеозапис із сутичкою, котра відбулася на Бессарабській площі. Водночас брат Мустафи Масі Найєм прокоментував, що на цьому записі зафіксовано лише частину інциденту – основні ж травми нардеп отримав з іншого боку площі, коли намагався затримати своїх нападників.

 

Масі Найєм також оприлюднив знимку основного учасника нападу – згідно з його інформацією, ця особа має прізвище Саїтов, прізвисько – "Мага".

 

02.05.2018