НАБУ спіймало працівника СБУ на хабарі майже в $50 тис.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області під час отримання неправомірної вигоди.

 

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

 

"24 квітня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області на отриманні ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів", – йдеться у повідомленні.

 

Хабар передавали посадовцю двома частинами. Його затримали під час одержання другої частини суми у розмірі 36 тис. дол. США.

 

Під час обшуку в автомобілі працівника СБУ виявили та вилучили предмет неправомірної вигоди, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, зовні схожу на наркотичний засіб.

 

Згідно з матеріалами кримінального провадження, посадовець СБУ одержав від посередників 47,5 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконний спосіб.

 

Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України.

 

Детективи НАБУ певні, що посадовець міг діяти у складі групи.

 

25.04.2018