Антикорупційна аґенція викликала Денісову через "самоголосування".

 

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило для дачі пояснень уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову через те, що вона голосувала за своє призначення у Верховній Раді.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

 

"Національне агентство встановило, що Людмила Денісова, будучи народним депутатом України VIII скликання, тобто особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», 15 березня 2018 року, вчинивши дії в умовах реального конфлікту інтересів, які полягали в безпосередній участі в обговоренні та в голосуванні на пленарному засіданні 8 сесії VIII скликання Верховної Ради України щодо питання порядку денного про призначення вказаної особи на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені статтею 28 закону", – констатували в НАЗК.

 

"Своїми діями Людмила Денісова вчинила правопорушення, пов’язані із корупцією, відповідальність за які передбачено частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", – додали в Антикорупційній аґенції.

 

Денісову викликали "для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколів".

 

Водночас у НАЗК оголосили, що неявка посадової особи "не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення".

 

25.04.2018