Ескалація у зоні АТО: дев'ятеро поранених.

 

Минулої доби незаконні збройні формування здійснили 69 обстрілів позицій Збройних сил України. Дев'ять українських військовослужбовців отримали поранення, ще двоє зазнали бойового травмування.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

 

На Донецькому напрямку із забороненої 122 мм артилерії, 120 і 82 мм мінометів та гранатометів бойовики обстріляли позиції ЗСУ поблизу Ломакиного. Також 120 мм міномети застосували по захисниках Водяного, Новотроїцького, Гнутового і Пищевика, а міномети калібру 82 мм – довкола Широкиного і Водяного. З гранатометів бойовики відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Лебединського, Талаківки, Авдіївки, Гнутового, Мар'їнки і Пищевика, з великокаліберних кулеметів – біля Павлополя, Первомайського, Красногорівки і шахти "Бутівка", з БМП – біля Водяного, Пищевика та Гнутового, а зі стрілецької зброї - в районі Кам'янки, Новомихайлівки, Авдіївки, Талаківки, Мар'їнки і Водяного. Крім цього, захисників Талаківки, Павлополя і Широкиного обстрілювали ворожі снайпери.

 

На Луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії та неодноразово з 120 і 82 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції під Луганським. Також 120 і 82 мм міномети бойовики застосували по захисниках Новолуганського і Троїцького. З мінометів калібру 82 мм вогонь вели по наших позиціях під Новоселівкою, з озброєння БМП – поблизу Кримського та Троїцького, з гранатометів – біля Валуйського, великокаліберних кулеметів – поблизу Станиці Луганської, Кримського та Новоселівки, а зі снайперської зброї – під Новгородським.

 

25.04.2018