Забудовник уникнув великого штрафу за пошкодження пам’ятки архітектури.

 

Сьогодні, 24 квітня, під час засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Львівської міськради розглянуто акт порушення щодо незаконних дій (перепланування) юридичної особи ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» на об’єкті культурної спадщини на пл. Ринок, 19.

 

Власник зобов’язується провести відновлення та реставрацію першого поверху і балкону будівлі та пройти усі дозвільні процедури і отримати усі необхідні дозволи, передбачені чинним законодавством, інформує прес-служба ЛМР.

 

«У будинку на пл. Ринок, 19 ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» проведено незаконні роботи з перепланування. А саме: на місці віконного облаштовано дверний простір, що може завдати шкоди пам’ятці культурної спадщини», - доповів Олег Хандин, начальник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища, відповідальний секретар комісії.

 

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, голова комісії, власник ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» надіслав чергового листа, відповідно до якого має намір врегулювати цю ситуацію шляхом компромісного вирішення та подальшого примирення сторін. Відтак, він пропонує провести відновлення та реставрацію першого поверху і балкону цього будинку та отримати усі необхідні дозволи, передбачені чинним законодавством.

 

«Тому пропоную накласти мінімальний штраф у розмірі 17 тис. грн і визначити часові рамки щодо виконання реставраційних робіт – це півроку. Тоді переглянемо стан виконання зобов’язань заявника», - наголосив Андрій Москаленко.

 

На засіданні адміністративної комісії від 3 квітня було розглянуто 1 акт щодо незаконних дій юридичної особи на об’єкті культурної спадщини (перепланування) на пл. Ринок. Комісія рекомендувала накласти штраф у розмірі 170 тис. грн.

24.04.2018